maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden viimeinen kakku

Vuosi  vetelee viimeisiään, mutta vielä yksi kakutin tuli tämän vuoden puolelle pyöräytettyä. Uuden vuoden aattoillan pöytään jälkkäriksi syntyi Glögi-piparikakku.


Ohje tähän on "jostain" (= en enää muista mistä), tähän tyyliin se menee:

Pohja:
pipareita
rasvaa

Murskaa piparit, sulata rasva ja sekoita piparimurskaan. Painele seos irtopohjavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte:
2 keltuaista
0,5dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
2dl kermaa vaahdotettuna
1,5dl laimentamatonta glögiä
2tl piparimaustetta
6 liivatelehteä
2 munanvalkuaista

Pinnalle:
2dl glögiä (laimennettua)
1dl hyytelösokeria
rusinoita, manteleita, pieniä pipareita, kermavaahtoa ym.

Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa täytettä varten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää keltuais- ja kermavaahdot. Kuumenna 0,5dl glögiä ja sulata liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hieman ja lisää sitten glögi (myös kylmä) ja piparimauste seokseen, Vatkaa valkuaiset koviksi ja kääntele vaahto varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi mutta mieluiten yön yli. Kun pinta on jähmetttynyt voit koristella kakun. Tee hyytelösokerista ja laimennetusta glögistä sokeripakkauksen ohjeen mukaan hyytelö ja levitä se kakun päälle.

Itse koristelin kakun tällä kertaa laiskasti vain rusinoilla ja manteleille. Hyytelösokeria ei ollut kuin reilut puoli desiä joten kakun päällyskiille on vähän turhan ohut mutta kyllä se tälleen oman porukan kakkuun saa luvan välttää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti