perjantai 15. maaliskuuta 2013

Vihaisia lintuja ja pahoja possuja

Kaveri oli virkannut hienoja ängriböötsejä ja ajatus päästä jämälangoista eroon innosti itsenikin samaan projektiin. Kaveri ystävällisesti otti kopiot ohjeista ja sitten eikun kokeilemaan. Eihän projekti ihan pelkästään jämälangoista tietenkään onnistunut: punainen lanka loppui kesken, sopivaa vihreää ei edes löytynyt eikä keltaistakaan! Keltaista sain toiselta kaverilta, mutta punaista ja vihreää kävin vartavasten ostamassa kerät. Tämmöinen kasa muutaman viikon projektoinnin tuloksena syntyi:


Lankana on 7 veljestä ja Nallea sekä erinäisiä sekalaisia jämälankoja, koukku joko 3 tai 3,5. Ohjeet lintuihin löytyvät Novitan Joulu 2012 -lehdestä. Langan paksuudella ja koukun koolla on yllättävän iso merkitys. Punaisista linnuista isompi on virkattu koukulla 3,5 ja lankana 7 Veljestä (ja osin Nalle) kun taas pienempi on virkattu kokonaan Nallesta koukulla 3. Silmukkamäärä molemmissa siis täsmälleen sama!


Possujakin on erikokoisia. Nämä pienemmät tosin virkattu pienemmällä silmukkamäärällä eli kun näytti että yhdestä kerästä ei välttämättä riitä kahteen isoon niin virkkasin toisen pienemmän. Jonka jälkeen kävi ilmi että olisi se lanka riittänyt ja syntyi vielä toinen pikkupossu. Mutta siis yhdestä kerästä Nallea saa tällaisen setin tai kaksi isoa possua ;)


Mustia pommilintuja ei syntynyt kuin yksi, sillä mustaa lankaa ei enempää ollut jäljellä ja sitä tarvittiin myös possujen sieraimiin + punaisten lintujen kulmakarvoihin.


Alkuperäisessä ohjeessa lintujen silmät ja kulmakarvat oli leikattu askarteluhuovasta ja sitten liimattu paikoilleen. Omat kokemukset huovan liimailusta eivät ole kovin kestäviä, joten itse virkkasin myös nämä yksityiskohdat ja ompelin ne sitten paikoilleen. Ehdottomasti koko projektin ärsyttävin osuus kyllä näperrellä noita yksityiskohtia - varsinkin sen jälkeen kun esikoinen huomatti että olisihan ne huopasilmätkin voinut liimaamisen sijaan ommella!




3 kommenttia:

  1. Oi, ihania possuja. Nuo oli meidänkin poikaipanoiden mieleen. Kiva kun osallistuit haasteeseen!

    VastaaPoista
  2. nämä on tosiaan hauskoja ja pyöreinä toimivat hyvin myös palloina eli meillä ajoittain lentelee änkkäreitä (ja possuja) kuin siinä pelissä konsanaan :D

    VastaaPoista