sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kahdet leggingsit

Esikoinen kuluttaa sukkiksia puhki ihan urakalla ja tänäkin talvena on useammat menneet niin puhki ettei niistä ole paikkaamallakaan saanut kalua. Nyt terät olivat puhki muutaman kuukauden vanhoista sukkiksista joten totesin ettei niitä kyllä roskiinkaan heitetä kun muuten ovat ihan hyvät vielä! Joten eikun terät saksilla pois ja lahkeensuiden huolittelu ja sukkikset saivat uuden elämän leggingseinä :)


Sai lapsi sitten ihan uudetuudet leggingsitkin kun satuin vihdoin sopivan napakan tuntuista trikoota käyttäjän kelpuuttamalla kuosilla saamaan.


Näihin kaava oli Ottobresta 4/12. Käytin koon 134 kaavaa mutta lisäsin kyllä lahkeisiin pituutta ainakin 5 cm. Kaava näytti hurjan kapealta ja pohdin jo että tuleeko alunperinkin liian pienet mutta justiin passelit noista tuli, eihän leggingsien mitkään lerpattavat kuulu ollakaan ;) Lahkeensuut onnistuvat näyttämään siltä, että alla olisi toiset yksiväriset vaikka ihan ohjeen mukaan nämä tein! Pinkki kangas on samaa josta alkukuusta ompelin kesälepakkopaidan sekä kuopuksen elefanttimekkoon helman. Vielä jämäpalasta riitti tähänkin.


Kaavassa oli lahkeensuihin 2 vaihtoehtoa, joista tämä se yksinkertaisempi. Toinen vaihtoehto olisi ollut rypyttää lahkeensuu korkeussuunnassa tampilla mutta ohje kuulosti luettuna niin monimutkaiselta etten uskaltanut lähteä kokeilemaankaan. Olisi ehkä kannattanut :D

2 kommenttia:

  1. Tosi kivaa kangasta nuo legginsit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Sain vielä tosi halvalla kun kävi ilmi että kuosin suunnittelija asuu samassa kaupungissa ja hän myi jotain omia (ilmeisesti vanhempia) kuosejaan jämäpaloja erittäin edullisesti. Vielä on paidan tai hameen tmv. kangasta jemmassakin, saas nähdä mitä siitä tulee :)

      Poista