sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

6-vuotiskakkua

Tänään on vuorossa lasten serkun synttärijuhlat. Kakusta ei ollut muita toiveita kuin että numero 6 saisi olla koristeena. Hyvin yksinkertaisella linjalla mentiin siis:

Olen joskus aikoinaan tehnyt vastaavan kakun yksivuotissynttäreille, mutta se on ajalta ennen blogia. Paitsi että kun kaivelin tietokoneelta, niin siitäkin löytyi kuva, olkaatten hyvät:

Tuo kuva on vuodelta 2009 ja ainakin omaan silmään pursotuksista kyllä huomaa ;) Tämänpäiväisen kakun täytteenä oli seuraavanlainen sotkotus:

200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2dl vispikermaa vispattuna
4 liivatelehteä

Tuon jaoin kahtia ja toiseen puoleen lisäsin sulatetun valkosuklaalevyn ja toiseen vadelmia ja vähän sokeria. Liivatetta olisi riittänyt varmaan pienempikin määrä, täyte oli aika jämäkkää ilmankin. Päällä kakussa laktoositonta kermaa ja numero on itsetehdyn sabloonan läpi ripoteltua suklaarouhetta. Kutoskakun reunoille ripottelin vielä nonparelleja:


Kutoskakku sinisine kermoineen on ehkä vähän turhankin räikeä omaan silmään, numero pääsee paremmin edukseen tuossa ykköskakussa, jossa kermaa ei ole värjätty. Toivotaan, etta päivänsankarille kelpaa tämäkin. :)

Lisäys 17.4.
Maku oli kohdillaan ja kerrankin muistin napata kuvan myös korkatusta kakusta. Ihan nätit värit täytteissä:

Ja muuten nyt kuvan lisättyäni muistin, että molemmissa väleissä oli myös itsekeiteltyä vattuhilloa tuon kerma-rahka-sörsselin lisäksi!

2 kommenttia:

  1. Nami, ihanat kakut teit! Kiva, että laitoit reseptin. Sitä aina miettii, mitä hienot kakut kätkevät sisällensä. Täytyypä kokeilla, täytteet kuulostavat herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan! Itse menen nykyään hyvin fiilispohjalta täytteiden kanssa: kermaa/ Flora Vispiä ja jotakin hapanmaitotuotetta ja sitten jotain muuta mitä nyt mieleen sattuu tulemaan. Maistelemalla pääsee pitkälle eli sokeria/ suklaata/ marjoja maun mukaan ;)

      Poista