sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Minä ompelin!

Huraa! Sain vihdoinkin ommeltua jotakin pipoa isompaa! Ei kyllä mitään isoa ja erikoista, mutta n. 2kk jumituksen jälkeen onhan tämä iso merkkitapaus :) Syntyi paitoja:

Salama-paita on koon 110 kaavalla (joku vuoden 2010 Ottobre, en muista numeroa) ja siilipaita koon 98 Little Lamb -kaavalla. Eipä muuten ole mitoissa paljoa eroa. Salamassa on vähän pidemmät hihat ja ihan aavistus enemmän leveyttä, mutta niska-helmamitta on molemmissa kyllä kutakuinkin sama. Saas nähdä kuinka käy, kun tarkoitus olisi, että paidat menevät eri-ikäisille käyttäjille. Vähän kyllä jännittää saako toinen käyttäjä 2 paitaa ja toinen jää kokonaan ilman...

Siilipaitaan tein hihansuihin resoreiden sijaan hihansuukaitaleet kaksinkertaisesta trikoosta. Tuli tuolla tavalla tosi kivannäköiset ja valmiiksi saatuani hoksasin, että ovat ihan käytännöllisetkin, kun hihoja voi kääriä lyhyemmiksi ilman että kankaan nurja puoli vilkkuu. Salama-kangasta ei riittänyt pitkiin hihoihin, joten tein raitakankaasta valetuplahihat. Myös paidan takakappale on tuota samaa raitakangasta.

2 kommenttia:

  1. Hienot paidat! :)
    Ompelujumin selätys on upea asia :D
    Itsellä menossa kaavanpiirtojumi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti kaavanpiirtojumi helpottaa pian :)

      Poista